Tantari

04-07-2017 16:28:29

3558_tantar.jpg

Știai că țânțarii sunt animalele care omoară cei mai mulți oameni? Așa cum spune Organizația Mondială a Sănătății, anual, aproape un milion de oameni își pierd viața, după ce au fost mușcați de un țânțar, iar aproape 500 de milioane de oameni sunt diagnosticați cu malaria, tot din cauza acestor insecte. Ce-i drept, ele sunt doar purtătoare de un parazit pe care femelele de țânțar îl împrăștie în sângele victimelor. Și chiar dacă în România nu au fost înregistrate cazuri de deces din cauza malariei, țânțarii rămân pe primul loc când vine vorba de disconfort din cauza insectelor. Ce poate fi mai rău decât un somn interupt din cauza bâzâiturilor de țânțar sau a mâncărimilor provocare de piscaturile lor?

Cu toții ne dorim să locuim într-o zonă cu multă verdeață, copaci și, poate, un petec de apă. S-ar spune că avem aceleași gusturi, pentru că și țânțarii trăiesc în apropierea apelor, printre plante. Iar cum sezonul cald este aici și aceste insecte se înmulțesc extrem de rapid, este cazul să ne gândim cum ne apărăm de acești “vampiri”. Noi avem soluția perfectă, pentru o dezinsecție eficientă și de durată!

De-a lungul timpului, țânțarii s-au adaptat condițiilor neprielnice lor. Au învățat cum să reziste la tot felul de substanțe chimice din spray-urile din magazine și cum pot trece mai ușor de plasele de la geamuri. Și poate că în locuința noastră am reușit să ne baricadăm de ei, dar ce facem când trebuie să ieșim din casă, chiar și până la magazinul de cartier? Dacă zona în care locuiești sau scara blocului tău este invadată de țânțari, apelează la serviciile noastre! Locul insectelor nu este pe pielea ta!

Organismul uman poate reacționa diferit la mușcăturile de țânțari. Unele pot deveni rezistente, în cazurile unor expuneri repetate (la pescuit, iarbă verde etc), în timp ce altele pot reacționa violent, prin reacții alergice grave. Dacă pielea prezintă bășici sau inflamații urâte, ori ai o reactie astmatică. e foarte posibil să fii alergic la saliva de țânțar. Te poți apăra împotriva lor, cerând sfaturile noastre în materie de dezinsecție.