Dezinsectie asociatii de proprietari

11-11-2017 00:43:00

6800_banner1.jpg

    Dezinsectia reprezinta distrugerea prin diferite mijloace a insectelor parazite sau care se fac vinovate de raspandirea unor germeni patogeni intr-un mediul in care traiesc oameni, cum ar fi case, spitale, si mediul urban in general. Dezinsectia in Bucuresti, are in principal ca obiectiv, combaterea gandacilor sau plosnitelor din locuinte si spatiile comune ale blocurilor, a unor zburatoare cum sunt tantarii, mustele si viespile, sau a puricilor si capuselor din spatiile verzi. Dezinsectia spatiilor, cade atat in sarcina primariilor cat si a asociatiilor de proprietari sau a proprietarilor. Primariile se ocupa de regula de spatiile publice cum sunt parcurile, dar pentru blocuri exista obligativitatea dezinsectiei de catre asociatia de proprietari. 

    Dezinsectia pentru asociatiile de proprietari se face in baza unui contract cu o firma ce are acest obiect de activitate. Contractele pot fi incheiate de fiecare data cand este nevoie, sau exista posibilitatea incheierii unui contract pentru dezinsectia sau  periodica a spatiului. Principalele criterii de alegere a unei firme de dezinsectie, sunt preturile practicate si calitatea serviciilor. Atunci cand se face dezinsectia, conteaza in primul rand substantele utilizate, dar si modul de aplicare, care trebuie sa tina seama de spatiu, de zonele de acces, particularitatile imobilelor, natura daunatorilor. Din aceste motive calificarea si profesionalismul celor care se ocup de aceste operatiuni sunt esentiale pentru rezultate de durata.

    Bineinteles, din punct de vedere al costurilor, este mult mai avantajos ca dezinsectia pentru asociatiile de proprietari sa se faca in baza unui contract pe o perioada mai indelungata, in care firma de dezinsectie se ocupa la maxim 3 luni cu indepartarea daunatorilor, in acest fel situatia mentinandu-se sub control si fiind mai usor de rezolvat. Intrucat din punct de vedere legal oricum exista aceasta obligatie, cele mai multe asociatii, odata ce sunt multumite de rezultatele unei firme, aleg sa incheie contracte pe o perioada intregului an, in acest fel problema gandacilor care urca pana in apartamentele oamenilor, fiind rezolvata. 

    Cu toate aceste, rezistenta tot mai crescuta a gandacilor din subsol, precum si faptul ca sunt extrem de raspanditi face ca eliminarea lor sa fie o provocare. Intrucat subsolurile unor blocuri sunt invadate de daunatori, intr-o masura atat de mare incat acestia se pot observa vara chiar pe trotuarele de langa bloc, aceste blocuri sunt niste focare de la care gandacii se intind si la blocurile din imprejurimi. Un alt factor de risc il reprezinta pietele, locurile unde se arunca gunoi, sau proasta salubrizare a ghenelor. Toate aceste surse de hrana pentru gandaci, fac ca in anumite blocuri, problema gandacilor sa fie una recurenta, ce impune masuri chiar mai des decat treimestrial, asa cum impune legea. Din aceasta cauza, solutiile de cea mai buna calitate, care sa aiba efect o perioada mai indelungata, sunt absolut esentiale. La fel, importanta este si eliminarea surselor de hrana si efectuarea unei curatenii cat mai temeinice.